50 VERDIENMODELLEN
Bijlage A:
Nederlandse bureaus voor het inhuren van VA’s
Moneypenny
Moneypenny is op 1 april 2000 door Marianne Sturman opgericht. Moneypenny heeft een uniek bestand van ruim 8.000 hoogopgeleide en ervaren assistenten en vakspecialisten. Veel van de VA’s zijn rond de 40 jaar oud. Marianne merkt dat er veel vraag is naar VA’s die goed kunnen schrijven en verstand hebben van social media. Om aan die vraag te voldoen, heeft zij naast Moneypenny inmiddels ook Cloudworkers opgericht. Klik hier door naar Moneypenny.
Cloudworkers
Cloudworkers is een uitzendorganisatie die bemiddelt in studenten en bijbanen die plaats- en tijdonafhankelijk ingevuld worden. Ruim 30% van de opdrachten heeft met social media te maken, op de voet gevolgd door internetsearchopdrachten, video-editingklussen en programmeeropdrachten (zoals het bouwen van een WordPress website). Klik hier door naar Cloudworkers.
Academie voor Virtueel Assistenten
De Academie voor Virtueel Assistenten is opgericht door Petra Fehring. Zij leert ondernemers een succesvol bedrijf aan huis op te bouwen. Petra is gecertificeerd Online Business Manager (2012) en coacht en traint al jaren secretaresses en assistenten om meer succesvol te zijn. Door VA’s op te leiden en te coachen, helpt ze ambitieuze assistenten en secretaresses om succesvol een eigen VA-bedrijf op te bouwen.
Het selecteren en kwalificeren van de juiste kandidaat om aan je bedrijf te koppelen, is natuurlijk spannend. Is hij of zij wel goed genoeg? Wat je kunt doen, is dezelfde taak bij twee of meerdere kandidaten uitzetten. En je ziet aan het resultaat dan vanzelf wie de beste is. Bijvoorbeeld, laat hen een onderzoek doen naar je concurrentie, hun website, hun blogs, hun social media posts et cetera. Klik hier door naar de Academie voor Virtueel Assistenten.
Office Heroes
Office Heroes is opgericht door Hanneke Wessel. Haar organisatie verbindt freelance secretaresses en virtual assistants met elkaar. Daarnaast koppelt Office Heroes freelance secretaresses en virtual assistants aan opdrachtgevers door middel van de profielendatabase en opdrachtendatabase. Inmiddels is er ook een Office Heroes Business School. Hier ontvangen opdrachtgever en freelancers trainingen om hun business te verbeteren. Office Heroes is op 1 november 2015 overgenomen door Marjolein van der Linden. Klik hier door naar Office Heroes.
Voor meer informatie over de takenlijst voor de VA, zie: moneypenny.nl/virtuele-assistent/takenlijst/
Bijlage B:
Sites voor het inhuren van teamleden
- Upwork: Ook hier kun je freelancers inhuren van over heel de wereld voor met name zaken als programmeren, copywriting, SEO, websites bouwen en websites ontwerpen.
- 99Designs: Op deze bijzondere website kun je een creatief iemand inhuren als je een logo moet laten ontwerpen. Je stelt op wat je wilt en meerdere freelancers gaan dan de strijd met elkaar aan om jouw opdracht te winnen.
- Virtual Staff Finder: Dit is het bedrijf van Chris Ducker
- com: Dit platform heeft een megagroot netwerk van anderhalf miljoen freelancers die staan te springen om je te helpen met technische, creatieve of zakelijke projecten.
- Worldlancers: Dit platform levert experts op het gebied van administratieve en creatieve ondersteuning, marketing, sales en tekstschrijven, al vanaf $ 50.
- Fiverr: Op dit platform vind je allerlei freelancers die vanaf $ 5 een dienst leveren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erop. Denk aan grafisch ontwerp, online marketing, vertalen, copywriting, video & animatie, muziek & audio, programmeren, virtueel assistenten en ja, zelfs mensen die in een bananenpak een mooi lied voor je willen zingen.
- Virtualassistant2hire: Op dit platform kun je top-VA’s inhuren. We denken dat dit wel met name om Engelstalige VA’s zal gaan. Het platform doet de recruitment voor je, doet eventueel tests en levert je jouw VA.
Op een site als Upwork is wie de juiste mensen voor jouw bedrijf zijn heel inzichtelijk. Je ziet de vaardigheden van de professionals, hun ervaringsniveau, hoe gewaard ze zijn door anderen via het aantal sterren dat ze hebben ontvangen. Elke keer dat je daar iemand inhuurt, moet je feedback achterlaten, waarmee je aangeeft in welke mate je hun werk waardeert.
Je kunt ook zien welke talen zij beheersen en wat hun taalniveau is. Verder bepaal je zelf van tevoren hoe lang je hen wilt inhuren en tegen welke prijs. Stel dat je maar $ 20 per week hebt te besteden, dan kan dat hier.
Bijlage C:
Je ziet hieronder heel veel apps, tools en systemen staan. Elk jaar komen er wel een paar bij. Het is slechts een kleine greep uit de vele online systemen en hulpmiddelen die er zijn.
Factureringssystemen efactuurdirect Dit pakket is toegankelijk voor elke ondernemer (startende ondernemers, zp’ers, maar ook ondernemers met ervaring) tegen een betaalbare prijs. Dit online pakket laat ondernemers facturen versturen en ontvangen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op een eenvoudige manier offertes op te maken en de status van alle facturen nauwgezet op te volgen. Het biedt je dus ook een stuk klantenbeheer.
Factuursturen.nl Dit biedt alles wat nodig is om online te factureren. De online software kan ook periodiek factureren en de automatische incasssomodule en postcode- en btw-nummercontrole zijn handige extra's.
Moneybird MoneyBird is handig en goedkoop als oplossing voor freelancers en kleine ondernemers om digitaal te factureren. Daarnaast biedt het debiteuren- en crediteurenbeheer en de mogelijkheid offertes te maken en een klantenbestand bij te houden.
MoneyMonk MoneyMonk is een online boekhoudpakket dat met name op startende ondernemingen, zp’ers en freelancers is gericht. Het pakket is overzichtelijk ingericht, waardoor je als zelfstandig ondernemer zelf eenvoudig je administratie kunt bijhouden. De software is intuïtief; je leert al doende.
PayPal Het programma waarmee je online veilig geld over kunt maken. Veel software en diensten zijn alleen maar te betalen met PayPal of een creditcard. Amerikanen kennen iDeal immers niet. Het aanmaken van een account is gratis. Sinds kort is het mogelijk om een persoonlijke Paypal-link aan te maken. Zo wordt het nog gemakkelijker om een klant een vastgesteld bedrag te laten betalen. Te verkrijgen via www.paypal.me.
Paypro Een veelgebruikt programma in Nederland om online je betalingen binnen te krijgen en de betaler meteen door te sluizen naar bijvoorbeeld een online trainingsprogramma. Eenmaal ingeregeld heb je er verder geen werk meer aan.
Reeleezee Reeleezee is online boekhoudsoftware voor mkb-bedrijven, waaronder detailhandel, webwinkels, horeca en zp'ers. De grote kracht is dat je niet veel boekhoudkundige kennis nodig hebt om hier je boekhouding te doen.
Yuki Yuki richt zich met name op zp’ers en startende ondernemers. Daarnaast maken professionals (accountants en boekhouders) gebruik van het programma. Dit Nederlands online boekhoudpakket boekt alle documenten en banktransacties die door de klant worden aangeleverd. Maar Yuki gaat verder dan alleen boekhouding. Het pakket geeft je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om informatie en correspondenties rond verzekeringen of het personeelsbestand op te slaan.
E-mailmarketingsystemen
Act-On Act-On is een uitgebreid marketing automation softwarepakket. Het pakket is gebruiksvriendelijk en heeft een aantal intelligente functies, maar vergt ook een behoorlijke investering. Het onderscheidt zich van de meeste andere pakketten omdat het de leadscore bijhoudt op basis van het profielniveau. Hierdoor kan op het juiste moment de juiste e-mail worden gestuurd. Dit zorgt ervoor dat het opzetten van campagnes in dit pakket relatief eenvoudig is.
Autorespond
Autorespond is ook een Nederlands bedrijf. Heel handig zijn de autoresponders die je voor verschillende groepen van inschrijvers kunt inzetten. Met een autoresponder kun je geheel automatisch e-mails klaarzetten en verzenden met de interval die jij wilt.
Stel, iemand meldt zich aan op je mailinglijst. Je kunt dan instellen dat iemand direct na aanmelding automatisch een e-mail ontvangt waarin je die persoon bijvoorbeeld van harte welkom heet of hem leidt naar een gratis online training of wat je maar wilt.
Een autoresponder is de ideale manier om volledig automatisch een band met je mailinglijst op te bouwen. Je hoeft de e-mails uit de autoresponder maar één keer op te zetten. Vervolgens gaat het versturen daarna helemaal vanzelf. Zo hoef je dus niet elke keer zelf een mailing te maken en in te plannen. Dit werk is ideaal om aan een VA uit te besteden.
Je kunt ook via sms-berichten autoresponders versturen. Als jij bijvoorbeeld je klant van het roken probeert af te helpen, zou je hem of haar elke dag een sms‐bericht kunnen versturen. De sms-marketing is een prachtige ondersteuning voor je klant om zijn of haar doel te bereiken. Jouw klant denkt elke dag een sms‐bericht van jou persoonlijk te krijgen, terwijl je alles volledig hebt geautomatiseerd.
Aweber Aweber kun je voor $ 1 gratis uitproberen, maar je moet wel je creditcardgegevens achterlaten. De meeste andere systemen kun je gratis uitproberen zonder dat je dit hoeft te doen.
Campaign monitor Campaign monitor is een van de kostenefficiënste pakketten. Je zit dan wel vast aan een subscriber en verzendlimiet. Het is een ideaal basic softwarepakket voor beginners of als je eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief wilt verzenden.
Constant Contact Als je veel social mediacampagnes doet, is Constant Contact een goede optie. Een uitgebreide functie hierin is EventSpot. Via deze functie wordt de inschrijfprocedure voor evenementen, online meetings en webinars een stuk gemakkelijker opgezet.
Enormail Enormail is uitermate geschikt als je net met e-mailmarketing begint. Het is heel simpel in gebruik en Nederlandstalig.
Get Response GetResponse is erg gebruiksvriendelijk en biedt enorm veel mogelijkheden, zoals het segmenteren van contacten en het maken van landingspagina’s.
Infusionsoft Infusionsoft is zoveel meer dan een e-mailmarketingsysteem. Het is eigenlijk automated marketing software. Het is een CRM-systeem voor gevorderden, want er staat een flinke investering tegenover maar ook een goede ROI. Je marketingcampagnes lopen daarna als een zonnetje.
MailChimp MailChimp is gratis als je niet meer dan 2.000 inschrijvingen in je database hebt staan en daarbij niet meer dan 12.000 e-mails per maand verstuurt. MailChimp is heel geschikt als je net gaat beginnen met e-mailmarketing.
Tripolis Dialogue Tripolis Dialogue is een van de pioniers van professionele e-mailmarketing in Nederland en een van de meest complete pakketten.
Een autoresponder opzetten kan er als volgt uitzien:
Dag 1: Introductiemail (schrijf over wie je bent en wat je doet)
Dag 3: Geef een handige tip die direct is toe te passen
Dag 4: Link naar een pdf met een checklist, een e-book of een andere bron. Je kunt je inschrijver ook een plan laten maken om sneller doelen te behalen.
Dag 7: Laat in deze mail weten dat jij een unieke methode, stappenplan of signatuur in de wereld hebt gezet waarmee de inschrijver kan bereiken wat hij of zij wil bereiken (je geeft hier nog geen details).
Dag 10: Je laat weten dat je druk bezig ben met het ontwikkelen van een off- of online training, workshop, programma et cetera waarin je meer zal vertellen.
Dag 12: Je vraagt om feedback (wat zou hij of graag in de training willen zien)
Dag 15: Je laat weten dat de training of workshop af is. Neem eventueel alvast bezwaren voor deelname weg
Dag 16: Laat weten dat je training- of workshopprogramma te koop is!
Dag 17: Stuur een herinnering
Dag 19: Geef een link naar een video of landingspagina waarin je de meest gestelde vragen behandelt (bouw aan het vertrouwen en neem de bezwaren weg)
Dag 21: Stuur een mail van recensies van mensen die deze dienst of dit product al hebben uitgeprobeerd en er tevreden over waren
Dag 23: Stuur weer een herinnering
Dag 26: Beschrijf een verhaal van een klant die jouw product heeft toegepast als een soort business case
Dag 28: En weer een herinnering sturen
Projectmanagementtools
Asana
Asana is gratis online projectmanagementsoftware (Software as a Service, SaaS). Je verdeelt je werkstroom en maakt daarmee de projectvoortgang inzichtelijk. De projectmanager wijst de teamleden projecten en taken toe. De teamleden prioriteren vervolgens hun taken en kunnen er via Asana over communiceren. Bij elke taak kunnen bestanden geüpload worden. Asana integreert zo online samenwerking en bestanden delen met projectmanagement.
Basecamp
Basecamp is de projectmanagementsoftware van 37 Signals, dat van origine een webdesignbedrijf was. Basecamp begon in 2004. De aanpak is minimalistisch en alleen de kerntaken van projectmanagement zijn aanwezig. Het is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt per project een Basecamp opzetten en alle teamleden uitnodigen.
Clarizen
De online projectmanagementsoftware Clarizen bevat mogelijk alle functionaliteiten die denkbaar zijn voor het managen van projecten. Er zitten voorgedefinieerde project-templates in. Dit zorgt voor een snelle start. Je kunt het zo gek nog niet bedenken; functionaliteiten als gantt-charts, roadmaps (projecttijdlijnen), projecttaken, uren schrijven, registratie van issues (projectknelpunten en impactniveau's) zijn in de online tool beschikbaar.
Comindwork
Comindwork is een online oplossing voor het managen van projecten, het creëren van taken, het opstellen van schema’s en het samenwerken met teamleden. De uitgebreide functionaliteit van deze software is geschikt voor zowel kleine als grote projecten. In één oogopslag zie je de complete voortgang van je project, de openstaande taken en je deadlines. Deze cloud computing tool is beschikbaar in drie varianten: voor teams, voor kleine bedrijven en voor grote organisaties. , Je kunt je deze tool 14 dagen gratis testen, zonder je creditcardgegevens af te geven.
Google Drive
Deze tool is zeer handig voor het delen van documenten én gezamenlijk bewerken van die documenten. Zo weet je zeker dat er maar één versie is. Alternatieven voor het opslaan in de cloud voor allerlei soorten documenten zijn Dropbox en Copy.
Huddle
De online projectmanagement- en collaboratiesoftware Huddle is een platform waarop gebruikers inloggen om samen te werken aan projecten en bestanden. De Software as a Service (SaaS) biedt functies om projecttaken, bestanden en contacten te beheren. Leden van het projectteam kunnen werkzaam zijn binnen de organisatie en het intranet of erbuiten. Denk aan tijdelijk ingehuurde externe adviseurs, ontwerpers et cetera. Door het toekennen van taken en toegangsautorisatie blijven projecten beheersbaar.
Huddle is een werkomgeving waarbinnen leden van projectteams communiceren, coördineren en bestanden delen. Deze SaaS biedt verschillende instrumenten voor online samenwerking: brainstormen op virtuele whiteboards, discussiefora en in webconferenties, delen van documenten en agenda´s en het toewijzen van taken. Huddle online software is een complete oplossing voor ondernemers en freelancers die verschillende projecten uitvoeren en daarbij werken met documenten van klanten en leveranciers.
Meetup
Deze tool gebruik je voor online registratie van je netwerkbijeenkomsten. Het is handig omdat je meteen de lokale activiteiten ziet. Er zijn alleen kosten voor de aanbieder, betalingen voor events is niet mogelijk. Een heel goed alternatief is Eventbrite (https://www.eventbrite.com/). Daar zijn betaalde tickets ook wel mogelijk.
Moovia
Moovia is een Braziliaanse startup die een gedegen projectmanagementtool op de markt heeft gebracht. Het is eenvoudig in gebruik en met een sterke sociale focus. Er is zelfs een reputation score ingebouwd. Dit is een score die stijgt naargelang er meer interactie is met andere gebruikers: nieuwe volgers, likes voor je posts, applaus voor voltooide taken et cetera. Daarnaast is er een chatfunctie ingebouwd. Dit betekent dat je ook met remote teamleden kan overleggen. De software heeft bijna iets weg van een kruising tussen Facebook en LinkedIn, aangedikt met een fikse portie projectmethodologie.
Skype
Deze tool is absoluut noodzakelijk om op afstand met elkaar te overleggen. Je hoort elkaar zeker, bij het inschakelen van de webcam kun je elkaar zien, je kunt elkaars scherm zien bij het inschakelen van die functie en verder is de chatfunctie handig als het geluid even wegvalt of om elkaar een link of document te delen. Skype wordt wereldwijd ook het meest gebruikt hiervoor. Alternatieven voor contact op afstand zijn Google+ Hangouts, Facebook Messenger of webinarsoftware.
Slack
Slack is net als Asana een perfecte tool voor samenwerkingsverbanden. Het is met name een slimme tool omdat je het kunt verbinden met andere tools zoals Asana en Dropbox. Het is ook heel erg geschikt voor een bedrijf waarin verschillende creatives of medewerkers aan één project werken.
Sweetprocess
Met Sweetprocess documenteer je al je repetitieve taken en maak je handige SOP’s. Op die manier kun je sneller je taken delegeren aan je team. Zo werk je aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf en geef je het de ruimte om te groeien.
Thymer
De projectmanagement software Thymer is zeer gebruiksvriendelijk.
Thymer is ook SaaS, en met name geschikt voor mensen die een hekel hebben aan projectmanagement en taakplanning.
Trello
Met Trello organiseer je projecten per board. Je zou het kunnen vergelijken met een whiteboard aan je muur waarop aantekeningen, planningen en post-its met to do's staan. Trello vertelt je wie waaraan werkt en wat de voortgang is. Deze software is gratis.
Wunderlist
Wunderlist is een gratis online projectmanagementtool met sociale netwerkfunctionaliteiten. Je kunt hier gemakkelijk taken in plaatsen en deze indelen op belangrijkheid en deadline. Je kunt de taken verdelen over zelf te benoemen lijsten. Het beheren van taken kan via een desktopversie voor Windows of Mac of via iPhone, iPad of Android. Daarnaast is er een Software as a Service (SaaS)-versie beschikbaar. Aanmelden voor Wunderlist kan met je e-mailadres en wachtwoord of met je Facebookaccount.
Zoho Projects
Het bedrijf Zoho biedt een twintigtal online businesskantoorapplicaties, waaronder Zoho Projects. Je gebruikt het om projecten te managen en in teams samen te werken. De SaaS beschikt over documentenbeheer, tijdsregistratie, taakbeheer en planningen met gantt-tabellen.
Productiviteitstools
Onderstaande productiviteitstools hebben wij onder andere gevonden op de site www.slimmerondernemen.com van Robert Mares. Hij is webinarexpert en daarnaast expert op het gebied van business automation. Met business automation bedoelen we het aan elkaar koppelen van online IT-systemen en software om je bedrijf soepeler en als vanzelf te laten verlopen. Idee erachter is dat je in minder tijd meer kan doen, je hoeft minder hard te werken, je kunt gemakkelijker zaken uitbesteden, je houdt meer balans tussen je bedrijf en je andere activiteiten en je bent gewoonweg slimmer aan het ondernemen. Daarnaast heeft hij webinar-experts.nl opgezet, waar je een gratis e-book kunt downloaden over het selecteren van je webinarsoftware.
Acuity
Je eigen customer service dienst, wat wil je nog meer? Automatiseer met Acuity klantafspraken, afzeggingen, reminders en zelfs betalingen met een klik.
Bufferapp
Bufferapp is een hele handige tool. Tijdens het surfen op internet voeg je een publicatie toe aan je buffer. Vanuit de buffer wordt op het afgesproken tijdstip het bericht op Twitter, Facebook of LinkedIn geplaatst. Je kunt ook een specifieke datum en tijd kiezen of per direct publiceren.
CloudHQ
Integreer met CloudHQ apps als Google Drive, Dropbox, Basecamp, Evernote, Salesforce en nog veel meer.
Cyfe
Cyfe is een alles-in-een business dashboard app waarmee je gemakkelijk en vanaf een plek alle belangrijke business data monitort. Heel fijn bijvoorbeeld om op een dashboard zowel je Google Analytics als je Facebook Insights data mee te bekijken.
Dropbox
Dropbox is een veelgebruikte tool voor het delen van documenten. Een alternatief is copy.com. Daar zit een betere beveiliging bij, meer opslagcapaciteit en eerlijke verdeling van gebruikte data. Een projectmap van 4 GB die bijvoorbeeld gedeeld wordt met in totaal vier personen is slechts 1 GB. Dit gebeurt omdat Copy de data deelt door het aantal mensen dat toegang heeft. Wel zo fair.
Evernote
Evernote is een handige tool met een fantastische zoekfunctie. Het werkt zowat als je tweede geheugen. Aantekeningen, interessante websites, foto’s en bestanden kunnen gemakkelijk en overzichtelijk online opgeslagen worden. Ook handgeschreven to-do-lijsten kunnen toegevoegd en doorzocht worden.
Facebook Purity
De Facebook Purity-tool houdt je Facebook puur. Je ziet geen reclame meer. Jij bepaalt wat je ziet. Zo word je een stuk minder afgeleid.
Focusatwill
Met Focusatwill kun je lekker naar muziek luisteren tijdens je werkzaamheden en je meteen beter concentreren en focussen.
Gmail
Gmail is het mailprogramma van Google. Het is webbased en je kunt het als app op je telefoon plaatsen. Jeanet Bathoorn laat alle mailadressen die ze in gebruik heeft importeren in Gmail en mist daardoor geen berichten. Het maakt niet uit op welk apparaat je de berichten bekijkt.
Google Everything
Google Everything is het overzicht van alle Googleproducten.
Hootsuite
Het gratis social mediadashboard Hootsuite geeft veel gemak. Je kunt er je tweets, LinkedInupdates en Facebookposts mee inplannen. Met een Pro account kun je heel overzichtelijk verschillende accounts managen, kolommen met zoekwoorden maken, de mentions op Twitter bijhouden en je blog verspreiden op social media.
HeadSpace
HeadSpace is een online meditatietool. Heerlijk als je je af en toe wilt ontspannen als je het superdruk hebt.
Keeper
Met Keeper heb je een betaalde tool om je wachtwoorden op een veilige manier in de cloud te bewaren.
LastPass
LastPass is onmisbaar als je met veilige wachtwoorden wilt werken, deze allemaal wilt onthouden en er gemakkelijk toegang tot wilt krijgen. Of het nu gaat om desktop, laptop of je mobiele device, LastPass zorgt dat je meteen toegang krijgt. Deze tool heeft een gratis basisversie.
Leadpages
Met de software van Leadpages maak je gemakkelijk je verkooppagina’s voor je website, webinaraanmeldpagina's, bedankpagina's, 404 pagina’s en nog veel meer. Je kunt kiezen uit een fee voor een maand, een jaar of voor een langere periode. Het is ware leadgeneration software.
PDFescape
PDFescape is een gratis tool die ervoor zorgt dat je ’pdf´s als een formulier zijn in te vullen.
Pixabay
Wellicht gebruik je graag foto's op je website, in je blogs, in je presentaties en voor je webinars. Pixabay is een site waar je honderdduizenden foto’s vindt die je commercieel vrij mag gebruiken. De foto's zijn van goede kwaliteit.
Ruzuku
Het platform Ruzuku maakt het je heel gemakkelijk om online programma’s te maken. Deze geweldige tool helpt je jouw online programma te vermarkten, lanceren en verkopen. Op Ruzuku kun je je online programma bouwen en publiceren.
WordPress
WordPress is een open sourcesysteem voor websites. Het is ooit begonnen als blogsysteem. Inmiddels kun je er bijna alles mee. Door een van de Themes in je WordPress site te implementeren, kun je de prachtigste websites maken of laten ontwerpen. Voordeel is dat het internationaal is. Je kunt werken met Nederlandse WordPressbouwers, maar ook met WordPressbouwers in bijvoorbeeld Azië.
Workflowy
Op de site van Workflowy zie je ‘organize your brain’ staan. Wil je weg van pen en papier en memoblokken? Dan is Workflowy zeker iets voor jou.
WP Curve
Geen omkijken meer naar je WordPresssite via WP Curve. Je krijg 24/7 toegang tot hun support- en onderhoudsdiensten. Als je verlost wilt zijn van voortdurend je site bijhouden, hickups eruit halen en plug-ins updaten´, dan is WP Curve echt wat voor jou.
Zie ook de top 10 outsourcing tips van Robert Mares: http://bit.ly/1MqeHom
Bijlage D:
Affiliatemarketing
Een aantal producten waar jij affiliate van kan worden zijn:
Leadpages: https://www.leadpages.net – Op dit moment de beste tool om gemakkelijk hoogwaardige landingspagina’s en salespagina’s te creëren. Met een format van leadpages heb je een grotere kans dat jouw websitebezoekers jouw product of dienst kopen of zich aanmelden voor je gratis webinar. Deze tool werkt zowel voor WordPress- als niet-Wordpresswebsites en laat jouw e-maillijst groeien.
Zippycourses: https://zippycourses.com – Dit is de nieuwste software om gemakkelijk online programma’s te maken en te verkopen. Het is van Derek Halpern van Social Triggers. Creëer en verkoop meerdere cursussen met modules en lessen direct vanaf jouw WordPress Dashboard.
Gotomeeting: http://www.gotomeeting.com – Dit is de Rolls Royce onder de webinartools. Naast dat je het zelf kunt inzetten, kun je er ook affiliate worden. Mooie manier om je investering terug te verdienen.
Lynda: http://www.Lynda.com – Dit bedrijft biedt videocursussen over veel onderwerpen aan. Interessant zijn de cursussen over audio, video, online strategieën als SEO en tools om je website te verbeteren. Je kunt alle cursussen zeven dagen gratis uitproberen.
Robert Mares is affiliate van:
- Gotomeeting/gotowebinar
- Leadpage
- Webinarjam
- Webinargeek
- Optimize Press
- Wishlist
- MailChimp
- Autorespond
- Affiliatemarketingrevolutie van Jacko Meijaard
- iZettle
- En hij is affiliate van de gastexperts in zijn lunchwebinar.
Soms wordt de affiliatevergoeding niet in geld gedaan, maar in extra ‘credits’ of dataopslag. Boomerang, Coschedule en Copy.com werken op deze wijze.
Bijlage E:
Podcasts
Pat Flynn: The Smart Passive Income Podcast http://feeds.feedburner.com/spipodcast
Natalie Sisson: The Suitcase Entrepreneur Podcast http://suitcaseentrepreneur.com
/category/live/
Chris Ducker: The New Business Podcast http://www.chrisducker.com/feed/podcast/
Sean D’Souza: Three Month Vacation http://psychotactics.libsyn.com/rss
James Schramko: Superfast Business http://www.superfastbusiness.com/feed/podcast/
Jaime Tardy: Eventual Millionaire http://eventualmillionaire.com/feed/podcast/
Chris Brogan: The Owner’s Mind http://ownermag.libsyn.com/rss
John Lee Dumas: Entrepreneur on Fire http://entrepreneuronfire.libsyn.com/rss
Erno Hannink: #1 Coach Biz http://ernohannink.nl/podcast/
Janneke Stielstra: Janneke Stielstra Powertalk http://jannekestielstra.nl/podcast/
Cliff J. Ravenscraft is The Podcast Answer Man. In december 2005 startte Cliff voor de lol samen met zijn vrouw een podcast over Lost, hun favoriete tv-serie. In januari 2008 werd het zijn business; inmiddels is hij een Podcasting and New Media consultant/coach. Lees meer over hem via: http://feeds.feedburner.com/pam.
In 2015 is de Nederlandse businesscoach Erno Hannink (http://numberonecoachbiz.com/) een Engelstalige podcast begonnen. Het heet de #CoachBiz Podcast. Hij was er al eens in 2010 mee begonnen, maar stopte na drie afleveringen de Engelstalige versie. In zijn huidige Nederlandse podcasts interviewt hij succesvolle ondernemers die waardevolle tips delen met zijn luisteraars.
Bijlage F:
Crowdfunding
Sprout publiceerde op 22 januari 2015 een onderzoek over crowdfunding. Hieronder het verslag:
Symbid
Wat: Symbid richt zich op startups en mkb-bedrijven met crowdfunding via aandelen. Bij een succesvolle financiering worden de aandeelhouders in een coöperatie ondergebracht.
Vorm: Aandelen.
Voorwaarden: Voor een ondernemer kan starten met een campagne vindt er een selectietraject plaats, elke ondernemer doorloopt daarbij acht stappen.
Kosten: € 1150 aan notariskosten plus 5% van het opgehaalde bedrag voor de ondernemer, plus administratieve kosten van rond de € 500 per jaar. Voor de investeerder: 2,5% ex. btw tot € 5000, daarboven 1%.
Succesratio: 67%.
Kapitaalopmaat
Wat: Kapitaalopmaat is crowdfunding voor ondernemers met een financieringsvraag vanaf € 25.000. Kapitaalopmaat beoordeelt de aanvragen en deelt ze in in risicoklassen.
Vorm: annuïtaire leningen tot € 2,5 miljoen, looptijd tot 120 maanden, rente van 5,5% tot 9,5%.
Kosten: €249 voor de aanvraag, 3,25% over het opgehaalde bedrag.
Succesratio: 85%.
Geldvoorelkaar
Wat: Geldvoorelkaar is een platform voor particuliere en zakelijke kredieten en in totale funding de absolute koploper in Nederland. In 2014 werd het platform overgenomen door het Zweedse Trustbuddy.
Vorm: Annuïtaire leningen.
Kosten: 1,25 startfee plus 0,95% per jaar looptijd, € 349 voor plaatsing campagne. Voor investeerders 0,9%.
Succesratio: 91%.
OnePlanetCrowd
Wat: OnePlanetCrowd is een initiatief van Start Green Capital en richt zich op duurzame en sociaal-maatschappelijke ondernemingen. Sinds 2014 is Oneplanetcrowd ook in Duitsland actief.
Vorm: leningen, donaties, rewards, achtergestelde converteerbare leningen of combinaties daarvan.
Voorwaarden: afhankelijk van de financieringsvorm. Altijd een telefonisch toelatingsgesprek, screening van het businessplan door StartGreen Capital als het om (converteerbare) leningen gaat.
Kosten: plaatsing € 200, 7% succesfee plus de betalingstransactiekosten. Bij niet halen van het doel neemt OPC die laatste voor zijn rekening. Investeren is gratis.
Succesratio: 71%.
Collin Crowdfund
Wat: Crowdfunding voor gevestigde mkb'ers op zoek naar groeifinanciering tussen de € 50.000 en €2,5 miljoen.
Vorm: leningen.
Voorwaarden: bedrijven die een lening aanvragen, worden gescreend en krijgen een crowfundcoach die ze begeleidt. Collin werkt samen met banken, wat de mogelijkheid biedt van een gecombineerde financiering.
Kosten: 1,9% van het opgehaalde bedrag plus 0,05% per maand
administratiekosten. Voor de investeerder 0,85% van het geleende bedrag per jaar.
Succesratio: 100%, wat betreft de 14 aanvragen sinds de start in juni 2014.
Kickstarter
Wat: De big daddy onder de platforms, heeft ook een Nederlands 'filiaal', waar vooral (creatieve) ondernemers en ontwerpers producten in de voorverkoop doen.
Vorm: Leningen en rewards.
Kosten: 5% van het opgehaalde bedrag.
Succesratio: 39%.
Leapfunder
Wat: Leapfunder is opgericht door informals en is dan ook toegesneden op hun wensen: investeren via converteerbare obligatieleningen, in jargon de convertible note. Leapfunder doet niet aan fundraising, maar aan transactie-executie: niet alle campagnes zijn openbaar, de 'crowd' bestaat voor twee derde uit informals en ervaren angels, die gemiddeld € 7500 per kop in een onderneming steken en Leapfunder gebruiken als handige tool om zonder al te veel papierwerk hun risico's te spreiden over verschillende startups.
Voorwaarden: geen toelatingstoets; de informals doen hun eigen due diligence.
Vorm: Kortlopende lening die op een nader te bepalen moment (bijvoorbeeld als vc's instappen) wordt omgezet tegen aandelen tegen een dan te bepalen prijs.
Succesratio: >80%.
The Dutch Deal
Wat: The Dutch Deal is een regionaal platform dat zich richt op ondernemers in de regio rond Eindhoven ofwel Zuidoost-Brabant. Live sinds medio 2014.
Vorm: Leningen aantrekken.
Voorwaarden: ondernemingen moeten langer dan twee jaar bestaan of worden begeleid door een accelerator of incubator. The Dutch Deal screent verder op, commercie en risk management.
Kosten: plaatsing € 250, succesfee van 1,25% plus 0,75% per jaar looptijd. NB: als een ondernemer een geslaagde campagne niet afneemt, kost dat € 1000.
Succesratio: niet nader te benoemen.
Doorgaan.nl
Wat: Verzekeraar De Amersfoortse zit achter Doorgaan.nl. Een slim marketingvehikel, maar het is wel een echt platform, waar ondernemers hun business-idee aan investeerders en het grote publiek presenteren. De Amersfoortse screent de projecten tot twee miljoen euro zijn welkom, maar de nadruk ligt op projecten tot € 250.000.
Vorm: Awards (tegenprestaties in natura, kunnen ook aandelen zijn), géén leningen.
Kosten: € 150 voor plaatsing, 3% bij succes.
Wekomenerwel
Wat: Wekomenerwel.
Vorm: Aandelen, leningen en converteerbare leningen.
Voorwaarden: Wekomenerwel belooft grondige coaching rond de campagne.
Kosten: € 300 'commitment fee', 4% succesfee bij obligatieleningen.
CrowdAboutNow
Wat: CrowdAboutNow richtte zich als eerste platform in Nederland uitsluitend op (startende en gevorderde) ondernemers 'met een begrijpelijk plan'. Veel ondernemers in de food, horeca, retail, vastgoed en ondernemers met duurzame plannen zijn er te vinden.
Vorm: leningen tot € 2,5 miljoen, aandelencertificaten, donaties, rewards.
Voorwaarden: na een online testje volgt een kennismakingsgesprek. Ondernemers krijgen, als de plannen geschikt zijn, persoonlijke begeleiding bij de campagne van een accountmanager. Crowdaboutnow biedt ook hulp aan bij het regelen van een gecombineerde financiering met een bank of grote investeerder.
Kosten: Plaatsingsfee van 1%, plus bij een lening 2% per jaar over het bedrag, ofwel 5% over de reward/donatie, ofwel 7% van de emissie.
Succesratio: 75%.
Bijlage G:
Visuele Content Tools
Op de volgende sites kun je tools vinden om visuele content te kunnen maken:
Canva: https://www.canva.com/ – de beste site voor grafische vormgeving. Hier maak je onder andere banners voor sociale mediasites, bewerk je foto’s en maak je een Facebookbericht mooi op. Het is vooral handig in te zetten bij het maken van social mediaberichten en banners. Voor het maken van je eigen filmposter, check dan http://www.posterini.com/ eens.
PicMonkey: http://www.picmonkey.com/ – een site voor fotobewerking. Een gemakkelijke tool om een foto te verkleinen, van kleur naar zwart-wit te zetten, te voorzien van tekst enzovoort. Gebruiksvriendelijk!
Shareasimage: https://shareasimage.com/ – met Share as Image kun je op een willekeurige site een stukje tekst sorteren en via deze tool als een afbeelding of quote opslaan.
Tegelspreukmaker: http://www.tegelspreukmaker.nl/ – maak je eigen spreuk en plak deze op een Delfts-Blauwtegeltje. Valt altijd in de smaak.
Picktochart: http://piktochart.com/ – hiermee maak je relatief eenvoudig een infographic.
Vine: https://vine.co/ – een app om zessecondenvideo’s te maken en te delen.
Lucidchart: https://www.lucidchart.com/nl – Lucidchart levert de eenvoudigste en meest krachtige flowchartsoftware in de wereld. Je maakt er professionele diagrammen en flowcharts mee om visueel te communiceren.
Magisto: http://ww.magisto.com – een website waar je video’s kunt maken van een verzameling foto’s.
Powtoon: http://www.powtoon.com/ – een website waar je animatievideo’s kunt maken.
Flipagram: https://flipagram.com/ – een app waarmee je met foto’s snel een filmpje op je telefoon maakt.
IMotion: http://www.imotion.nl/ – een app om stop-motionfilmpjes te maken.
Bron: http://blog.wishpond.com/post/70300587846/10-reasons-visual-content-will-dominate-2014.